Novosti

Početak provedbe EU projekta: "ProstoRi Podrške - program savjetovališta u zajednici"

Četvrtak, 1.7.2021.

Započela je provedba projekta "ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u sklopu Poziva za unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području urbane aglomeracije Rijeka.

pročitaj više...

Posao u UZORu!

Utorak, 4.1.2022.

Traži se: Administratorica/projektna voditeljica i koordinatorica (stručnjak ili stručnjakinja)

pročitaj više...

Sretni blagdani!

Utorak, 21.12.2021.

Ugodne i sigurne blagdane, uz puno sreće, strpljenja i optimizma u narednoj godini žele vam UZORovke/ci!

pročitaj više...

Održan prvi sastanak informiranja i povezivanja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Utorak, 14.12.2021.

Jučer je održan prvi sastanak informiranja i povezivanja sustručnjaka i sustručnjakinja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

pročitaj više...

"Mala tura" tijekom "16 dana aktivizma"

Srijeda, 8.12.2021.

U.Z.O.R. od svog osnutka organizira i provodi rad Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te se sukladno tome aktivno uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kao i čitave kampanje '16 dana aktivizma', smatrajući kako je odgovornost cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu.

pročitaj više...

Humanitarno natjecanje "Snagom protiv nasilja"

Ponedjeljak, 29.11.2021.

Active Rijeka 27.11. organizirao je drugo po redu humanitarno natjecanje "Snagom protiv nasilja". U poticajnoj i podržavajućoj atmosferi srušeno je puno rekorda i bilo puno zabave i druženja. Sav prikupljeni novac uplatit će upravo nama i tako nas podržati u radu sa i za žene koja trpe nasilje u obitelji ili su se osjetile osnažene prekinuti ga i sigurnost potraži u našem Skloništu i pripadajućem savjetovalištu. Hvala im!! 

pročitaj više...

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Četvrtak, 25.11.2021.

Nasilje nad ženama i djevojčicama jedno je od najraširenijih, dugovječnijih i razornijih kršenja ljudskih prava u svijetu i uglavnom ostaje i opstaje unutar njihovih domova zbog teškoća procesuiranja, šutnje, stigme i srama koji ga okružuju.

pročitaj više...

Kako stvaramo prostore podrške?

Srijeda, 27.10.2021.

Okruglo bez stola 
Mogao bi se i tako opisati naš okrugli stol 'Kako stvaramo prostore podrške?

... kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju.

pročitaj više...

22.9. - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Srijeda, 22.9.2021.

Osvještenost, a onda savezništvo, podrška i aktivizam najmoćnije su oružje protiv nasilja.
Bilo je to jasno danas, u atmosferi koju je stvorio događaj 'Sva lica žene'. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježili smo kroz umjetnost, darivanje, razgovore i druženje.  Našim sugrađankama, prolaznicama na Korzu, četiri vrsne riječke umjetnice:  Mirna Sišul, Tanja Blašković, Višnja Laginja i Luisa Ritoša poklonile su portrete – kao simboličan dar koji predstavlja slobodu žene da bude i živi ono što ona jeste, sigurna i zaštićena.

pročitaj više...

Posao u UZORu!

Utorak, 21.9.2021.

Tražimo
-socijalnu radnicu

u Skloništu i savjetovalištu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kao zamjenu za dugotrajno bolovanje

Radno iskustvo nije presudno, iskustvo u radu organizacija civilnog sektora (i poznavanje specifičnosti koje ono nosi) je poželjno.

Za početak je potrebno poslati životopis i ukratko objasniti svoju motivaciju za rad u UZORu ali i očekivanja od istog, poslati to na

skloniste@udruga-uzor-rijeka.hr do 27.9.2021.g.

pročitaj više...

Pages