Novosti

Početak provedbe EU projekta: "ProstoRi Podrške - program savjetovališta u zajednici"

Četvrtak, 1.7.2021.

Započela je provedba projekta "ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u sklopu Poziva za unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području urbane aglomeracije Rijeka.

pročitaj više...

Međunarodni dan obitelji

Subota, 15.5.2021.

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja svake godine i pruža nam priliku za slavljenje obitelji, ali i promišljanje i promicanje svijesti o problemima s kojima se obitelji susreću. Također, podsjeća nas da produbimo svoja znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima i izazovima koji utječu na obitelji i poziva na preoblikovanje načina na koji funkcioniraju naša društva kako bi povećali jednake šanse za sve obitelji.

pročitaj više...

Najava dana otvorenih vrata - 10.6.

Srijeda, 12.5.2021.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

pročitaj više...

Izvrsni rezultati EU projekta: "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti"

Četvrtak, 1.4.2021.

Danas je zadnji dan provedbe dvogodišnjeg projekta, u cijelosti financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Rad na projektu ojačao je stručna znanja nezaposlenih žena žrtava nasilja u obitelji, dugotrajno nezaposlenih osoba kroz uključivanje u programe obrazovanja po vlastitom izboru.

pročitaj više...

Međunarodni dan žena

Ponedjeljak, 8.3.2021.

Prvi službeni međunarodni dan žena obilježen je 1911. godine i to na 19. ožujka u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj i Danskoj kako bi se slavila društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena.
U sklopu Međunarodne godine žene 1975. skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 8. ožujka, datum koji se u međuvremenu ustalio kao datum obilježavanja Međunarodnog dana žena.

pročitaj više...

Rijeka psihologije

Četvrtak, 11.2.2021.

Manifestacija "Rijeka psihologije" već desetu godinu za redom, u Tjednu psihologije tijekom mjeseca veljače, donosi nam pregršt zanimljivih predavanja, radionica, okruglih stolova.... 

Ponosni smo da UZOR sudjeluje u organizaciji cjelokupne manifestacije s ciljem popularizacije psihologije. Jedva čekamo da poteče ovogodišnja Rijeka psihologije, kojoj smo se pridružili i s radionicom "Vrijeme za mindfulness".

pročitaj više...

"Krenimo zajedno - briga za djecu i obitelji u lokalnoj zajednici"

Srijeda, 27.1.2021.

Pučko otvoreno učilište Korak po korak u petak,29. siječnja, od 13,00 do 14,30, organizira online konferenciju 'Krenimo zajedno - briga za djecu i obitelji u lokalnoj zajednici. '

Sretni smo što je UZOR, sa svojim Laboratorijem za učenje, pronašao mjesto na ovom događanju koji će okupiti mnoge primjere dobre prakse kada je riječ o brizi za djecu i obitelji

pročitaj više...

Održan partnerski sastanak projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“

Srijeda, 27.1.2021.

Dana 26. siječnja 2021. održan je online partnerski sastanak s ciljem dogovora oko zajedničke provedbe projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“, provedbe njegovih aktivnosti, kao i projektnih zaduženja. Poseban naglasak je stavljen na izradu plana provedbe pojedinih projektnih aktivnosti uslijed poboljšanja ili pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

pročitaj više...
 

Početak provedbe projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“

Srijeda, 27.1.2021.

S početkom mjeseca prosinca 2020. godine započela je i provedba projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“ koji će se provoditi do studenog 2021. godine.
Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok je partnerska organizacija U.Z.O.R. Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka. Projekt je financijski podržan od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Projekt je usmjeren na pružanje pomoći žrtvama nasilja u obitelji koje su preživjele seksualno nasilje kroz direktan rad te također i na jačanje kapaciteta i suradnje organizacija civilnoga društva i državnih institucija.

pročitaj više...

Sretni blagdani!

Ponedjeljak, 21.12.2020.

Ugodne i sigurne blagdane, uz puno sreće, strpljenja i optimizma u narednoj godini žele vam UZORovke/ci!

pročitaj više...

Pages