Novosti

EU projekt: "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti"

Četvrtak, 17.10.2019.

Projekt "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020

pročitaj više...

Sretni blagdani!

Ponedjeljak, 21.12.2020.

Ugodne i sigurne blagdane, uz puno sreće, strpljenja i optimizma u narednoj godini žele vam UZORovke/ci!

pročitaj više...

Humanitarna akcija PU primorsko goranske

Četvrtak, 17.12.2020.

Veliko hvala Policijskoj upravi primorsko - goranskoj, na današnjoj donaciji hrane i ostalih potrepština, namijenjenim bivšim korisnicima našeg Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

pročitaj više...

Poklon interaktivni planer/brošura za Dan ljudskih prava

Srijeda, 9.12.2020.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca. Na ovaj datum je 1948. godine potpisana Opća dekleracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima. Tada je, prvi put u povijsti čovječanstva, priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

pročitaj više...

Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova

Srijeda, 25.11.2020.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održana je tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Rijeke. Na sjednici je govorila i Paula Bogović, voditeljica Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji UZOR.

pročitaj više...

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Srijeda, 25.11.2020.

25.11. - širom svijeta obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama utemeljen je odlukom Ujedinjenih naroda iz 1999. u znak sjećanja na sestre Mirabel iz Dominikanske Republike koje je zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu 25. studenoga 1960. brutalno dao pogubiti diktator Rafael Trujillo. 

pročitaj više...

16 dana aktivizma

Utorak, 24.11.2020.

Od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog do Dana ljudskih prava 10. prosinca, tijekom "16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja" na Facebooku udruge U.Z.O.R.  će se kontinuirano objavljivati sadržaji vezani uz nasilje nad ženama i nasilje u obitelji te materijali kampanje "Odgovorni zajedno 2020" posvećene cyber nasilju u kojoj sudjeluju organizacije diljem EU.
 

pročitaj više...

Poklon interaktivni planer/brošura

Utorak, 24.11.2020.

Sutra je 25.11.-  Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.Ove godine pripremili smo mali, nježan, koristan dar za sve naše sugrađanke kojima je potrebna pomoć i podrška. Riječ je o crvenom, baršunastom planeru na 250 stranica koji donosi korisne informacije i podršku ženama žrtvama obiteljskog nasilja ali i puno šire. Zainteresirane sugrađanke mogu slobodno doći po svoj primjerak u UZOR, sutra ujutro, između 9,00 i 15,00 sati.

pročitaj više...

"Žene i održivi razvoj"

Četvrtak, 15.10.2020.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije održalo je desetu sjednicu tematski posvećenu ulozi žena u realizaciji koncepta održivog razvoja. Uz predavanje „Žene i održivi razvoj: prošlost, sadašnjost i budućnost“ govorilo se i o implementaciji nužnih mjera. Kroz različite mjere moguće je dati doprinos ravnopravnosti spolova, npr. od političke participacije žena, kreiranja rodno osjetljivih proračuna, obveza tzv. „kvota“ u svim sektorima, do obveznog uvođenja roditeljskog dopusta za oba spola.

pročitaj više...

22.9. - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Utorak, 22.9.2020.

Danas, 22. rujna, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u 12 sati, u spomen na ubijene žene od strane muških bliskih osoba nećemo puštati crne balone kao prethodnih godina, već ćemo ih postaviti na balkon Gradske uprave, te na balkon udruge U.Z.O.R.. Crni baloni, postavljeni na balkonima, su podsjetnik da problematiku nasilja nad ženama ne možemo pustiti već je ona stalno prisutna. Potrebno je kontinuirano ulagati napore u zajedničkoj borbi protiv nasilja nad ženama.

Zbog pridržavanja propisanih mjera uslijed pandemije pozivamo vas da nas pratite na facebook stranici udruge u 'live' prijenosu.

pročitaj više...

Pages