Novosti

Početak provedbe EU projekta: "ProstoRi Podrške - program savjetovališta u zajednici"

Četvrtak, 1.7.2021.

Započela je provedba projekta "ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u sklopu Poziva za unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području urbane aglomeracije Rijeka.

pročitaj više...

Novi projekt „Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“

Ponedjeljak, 23.5.2022.

„Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“ novi je projekt kojeg provodi Udruga UZOR i kojim razvija novu uslugu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji na način da pokrivano troškove stanovanja na određeno vrijeme ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja kako bi se osigurala bolja kvaliteta života. Pozivamo žene žrtve nasilja, koje su izašle ili planiraju izlazak iz sigurnih kuća u RH, nalaze se na području Grada Rij

pročitaj više...

"Izvještaj iz sjene"

Srijeda, 9.3.2022.

Velik i važan dio onoga što UZOR već godinama čini, tiče se upravo rodne ravnopravnosti. Ona podrazumijeva solidarnost, pravdu, dostojanstvo, jednake prilike. Sastavni je to dio naše misije, naših vrijednosti i društva za kakvo se zalažemo i u kakvo vjerujemo da će jednom postati.
Tome u prilog, sudjelovale smo izradi 'izvještaja iz sjene'  (shadow report) o implementaciji Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

pročitaj više...

U susret Međunarodnom danu žena

Petak, 4.3.2022.

Iako ozračje 8. marta najčešće prođe u atmosferi slavlja, ne zaboravimo da je upravo ovaj datum započeo kao ustanak za ženska prava i protiv sistemskih diskriminacija. I ove ćemo godine slavit borbe hrabrih žena s fokusom na žene koje se same ne usude progovoriti, ali i iskoristiti javni diskurs kada je riječ o rodno uvjetovanom nasilju.

pročitaj više...

Inicijativa "One Billion Rising"

Ponedjeljak, 14.2.2022.

Svjetskom kampanjom  „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ želi se  ukazati na važnost borbe protiv nasilja i poslati poruku: "Sve što želim za Valentinovo je da nasilje prestane!"

pročitaj više...

Posao u UZORu!

Utorak, 4.1.2022.

Traži se: Administratorica/projektna voditeljica i koordinatorica (stručnjak ili stručnjakinja)

pročitaj više...

Sretni blagdani!

Utorak, 21.12.2021.

Ugodne i sigurne blagdane, uz puno sreće, strpljenja i optimizma u narednoj godini žele vam UZORovke/ci!

pročitaj više...

Održan prvi sastanak informiranja i povezivanja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Utorak, 14.12.2021.

Jučer je održan prvi sastanak informiranja i povezivanja sustručnjaka i sustručnjakinja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

pročitaj više...

"Mala tura" tijekom "16 dana aktivizma"

Srijeda, 8.12.2021.

U.Z.O.R. od svog osnutka organizira i provodi rad Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te se sukladno tome aktivno uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kao i čitave kampanje '16 dana aktivizma', smatrajući kako je odgovornost cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu.

pročitaj više...

Humanitarno natjecanje "Snagom protiv nasilja"

Ponedjeljak, 29.11.2021.

Active Rijeka 27.11. organizirao je drugo po redu humanitarno natjecanje "Snagom protiv nasilja". U poticajnoj i podržavajućoj atmosferi srušeno je puno rekorda i bilo puno zabave i druženja. Sav prikupljeni novac uplatit će upravo nama i tako nas podržati u radu sa i za žene koja trpe nasilje u obitelji ili su se osjetile osnažene prekinuti ga i sigurnost potraži u našem Skloništu i pripadajućem savjetovalištu. Hvala im!! 

pročitaj više...

Pages