O nama

Udruga UZOR osnovana je u ožujku 2007. godine.

Misija

UZOR je neprofitna organizacija koja provodi aktivnosti ciljane na pomoć, podršku, zaštitu ranjivih skupina u cilju razvoja kulture nenasilja, tolerancije, socijalne solidarnosti, promocije zdravlja, odnosno društva koje brine. Načela koja promičemo u našem pristupu su: stručnost, multidisciplinarnost, intersektorska suradnja, dostupnost stručnih radnika, odgovornost i dignitet korisnika, njihova prava na pomoć i zaštitu, njihove resurse za prevladavanje kriznih situacija i poteškoća te razvijanje zdravih modela prilagodbe.

Vizija

Razvoj kulture nenasilja, društvo koje brine, uvažava različitost i dignitet svih ljudi.

Vrijednosti

Svojim djelovanjem promičemo vrijednosti nenasilja, humanosti, ravnopravnosti, tolerancije, solidarnosti, odgovornosti, pristupačnosti, profesionalnosti, kreativnosti, usmjerenosti na korisnika i zaštitu njegovih interesa.

Ciljevi 

- zaštita osoba ugroženih nasiljem,
- prevencija rizičnih ponašanja i razvoja ovisnosti,
- unapređenje mentalnog zdravlja,
- unapređenje građanskih prava.

Područja djelovanja Udruge sukladno ciljevima su:

- socijalna djelatnost,
- zaštita zdravlja,
- ljudska prava,
- demokratska politička kultura,
- obrazovanje, znanost i istraživanje,
- međunarodna suradnja.

Možemo reći da stručnjaci Udruge  U.Z.O.R. jedini u Hrvatskoj već niz godina kontinuirano provode psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji.  

Program Rada s kazneno prijavljivanim mladima već dugi niz godina bilježi uspješnost provedbe posebne obveze veći od 95%, a  stopa recidiva do 3% najmanja je u Hrvatskoj. 

Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo svih proteklih godina očuvali tajnost adrese Skloništa, što je jedan od najbitnijih faktora u pružanju sigurnosti i zaštite žrtvama obiteljskog nasilja. Kao rezultat ove činjenice, ali i ostalih faktora koji doprinose podršci i osnaživanju 80% korisnica Skloništa po napuštanju istog živi samostalan i kvalitetan život. 

Za svoj rad Udruga je zaprimila Zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa.

IBAN: HR7624840081104114188

SWIFT: RZBHHR2XXXX

Žiro račun Udruge: 2484008-1104114188