Novi projekt „Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“

Ponedjeljak, 23.5.2022.

„Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“ novi je projekt kojeg provodi Udruga UZOR i kojim razvija novu uslugu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji na način da pokrivano troškove stanovanja na određeno vrijeme ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja kako bi se osigurala bolja kvaliteta života. Pozivamo žene žrtve nasilja, koje su izašle ili planiraju izlazak iz sigurnih kuća u RH, nalaze se na području Grada Rijeke te nemaju riješeno stambeno pitanje da se jave na broj mob. 099 502 7553.

Kroz aktivnosti Projekta nastavit će se pružati  sustavna i stručna pomoć i podrška ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji te osigurati podrška ekonomskoj neovisnosti, a u suradnji sa svim relevantnim dionicima u društvu. Razvojem društva koje brine i razvija nove usluge prema potrebama korisnika želimo doprinijeti kvalitetnijem životu građanki i građana, a prvenstveno ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji.

Sredstva za provedbu projekta u visini od 100.000 kuna osigurana su putem Javnog natječaja za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2022. godini Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.